
S-2403 : نحوه پردازش اطلاعات در باتری هوشمند
How to process data from a smart battery
پردازش اطلاعات در باتری هوشمند و نحوه انجام این کار برای بسیاری از استفاده کنندگان باتریهای هوشمند سؤالی جدی است.
در این مقاله شما را به نحوه پردازش این اطلاعات در باتری هوشمند آشنا میکنیم.
مخفی بودن اطلاعات مربوط به ظرفیت باتری
علیرغم این که باتریهای هوشمند از اواسط دهه 1990 در حال کار هستند، اما با این حال این باتریها باز هم به صورت یک جعبه سیاه رفتار میکنند و اطلاعات درستی از آنها در دسترس نیست.
تولید کنندگان باتریهای هوشمند، به جای ارجاع به اطلاعات مربوط به ظرفیت شارژ کامل (FCC) این اطلاعات را از کاربران پنهان میکنند و از آنها میخواهند که باتریها را بر مبنای تاریخ روی آن تعویض کنند.
به همین دلیل این باتریهای که قیمت آنها ارزان هم نیست، در حالی که امکان 5 سال زندگی را دارند، بعد از 2-3 سال دور انداخته میشوند.
با این حال، شرایط در حال تغییر است و شرایطی در حال فراهم شدن است که دریافت اطلاعات دقیق از باتری را آسانتر میکند.
اپلیکیشنهای تجزیه کننده اطلاعات باتری
تجزیه کننده اطلاعات باتری با برقراری ارتباط بین کاربر و باتری و واکشی اطلاعات از طریق دادههای باتری به روشنتر کردن وضعیت عملکرد باتری (SoF) کمک میکند.
اپلیکیشن Fishbowl همان طور که در شکل شماره 1 نشان داده میشود، اطلاعات زیر را نشان میدهد:
Charge Ring که وضعیت شارژ را در شکل دایرهای با پیامهای Charge (میزان شارژ موجود)، Pass (ظرفیت موجود) و Fail (ظرفیت از دست رفته) نشان میدهد.

شکل ۱- اپلیکیشن Fishbowl وضعیت عملکرد باتری را در یک نگاه با نمایش پیامهای نشان میدهد.
این پیامها حاوی اطلاعاتی مثل میزان ظرفیت کامل، میزان شارژ موجود، اخطار نیاز به شارژ، نیاز به چک کردن هنگام عدم تعادل سلول باتری، و حداکثر خطای بالا، یا پیام مربوط به از دست رفتن دفعی ظرفیت باتری میباشند.
شاخصهای وضعیت باتری باید اطلاعات مربوط به میزان شارژ موجود و ظرفیت در دسترس را از هم جدا کرده و آنها را به عنوان دو شاخص جدا از هم محسوب کند.
در حالی که میتوان باتری را که شارژ آن کم است را دوباره شارژ کرد، اما روند از دست رفتن ظرفیت همیشگی است و همین روند باتری را به پایان عمر خود نزدیک میکند. این وضعیت با یک میله سیاه و سفید در دایره مرکزی Fishbowl نشان داده شده است.
همچنین با فشردن دکمه Status Dome بررسی بر روی باتری انجام پذیرفته و کمبودهای احتمالی و همچنین اطلاعات مربوط به مدل باتری، مشخصات، شماره سریال و تاریخ ساخت باتری نمایش داده میشود.
استفاده از فضای ابری برای بهبود پردازش اطلاعات در باتری هوشمند
بعد از پردازش اطلاعات در باتریهای هوشمند، ذخیره نتایج تستهای باتری در یک پایگاه داده مبتنی بر ابر، میتواند به بهبود پردازش اطلاعات در باتری هوشمند کمک کرده و منجر به داشتن یک نمای کلی از عملکرد باتری مبتنی بر عملکرد و خدمات مورد نیاز شود.
این امر با در دسترس بودن شماره سریال و تاریخ ساخت در یک باتری هوشمند امکانپذیر است. در این روش بررسی باتریهایی که نیاز به تعویض دارند به سادگی امکانپذیر است.
اپراتور با فراخوانی باتریهایی که بیش از 80 درصد ظرفیت خود را از دست دادهاند یا بیش از 5 سال از عمر آنها میگذرد، میتواند این کار را انجام دهد.
همچنین، اپراتور میتواند با فراخوانی اطلاعات همه دستگاههایی که شارژ آنها کمتر از 10 درصد است، برای آنها هشدار نیاز به شارژ ارسال کند. کم بودن شارژ به خصوص در هنگام ترافیک شدید و مواقع اضطراری میتواند منجر به ایجاد مشکلاتی در کار شود.
مزایای استفاده کننده از تجزیه کننده اطلاعات باتری هوشمند
تجزیه کننده اطلاعات باتری هوشمند میتواند یک نقطه قابل اتکا برای ایجاد اطمینان و صرفه اقتصادی باشد. در این تجزیه کنندهها، میتوان از عمر مفید هر باتری به طور کامل استفاده کرد و قابلیت اطمینان را در سیستم افزایش داد، آسیبهای محیطی را کاهش داد و هزینههای عملیاتی را کاست.
با استفاده از این تجزیه کنندهها، دستگاههای کمتری برای تعمیر ارسال میشوند؛ زیرا باتری به یک بخش کنترل شده تبدیل میشود.
صرفه جویی در هزینه با استفاده از تجزیه و تحلیل باتری میتواند اتفاق بیفتد. بهعنوانمثال در یک جریان تعویض باتریهای هوشمند در یک بیمارستان در آمریکا، با استفاده از تجزیه و تحلیل باتریهای هوشمند مشخص شد تعداد زیادی از باتریهایی که عمر آنها تمام شده اعلام شده بود، هنوز قابل استفاده هستند و هزینه از 56 هزار دلار به 11 هزار دلار رسید.
همچنین از تجزیه کننده اطلاعات باتری در امور نظامی نیز میتوان بهره گرفت. به طور معمول هر نظامی برای دستگاههایی مثل بی سیم، دستگاه GPS، تلفن هوشمند، عینک دید در شب، دوربین مادون قرمز، چراغ قوه و سایر تجهیزات حدود 7 نوع باتری را با خود حمل میکند.
در عملیاتهای 72 ساعته نیاز میشود که سربازان تا 10 باتری همراه خود حمل کنند که این خود وزنی در حدود 9 کیلوگرم میشود.
اما یک برنامه هوشمند میتواند به کاهش وزنی که نیاز است یک سرباز در عملیات حمل کند، کمک کند.
شکل شماره ۲- سربازی را نشان میدهد که سنگ حمل میکند.
سریازان باتریها را مانند سنگ حمل میکنند. ارزیابی دیجیتال سلامت باتریهای هوشمند میتواند ظرف چند ثانیه مقدار باتری مورد نیاز برای حمل را در مأموریتها کاهش دهد.
کاربرد دیگر تجزیه کننده اطلاعات باتری، در هواپیماهای بدون سرنشین است که برای عملکرد مناسب خود مخصوصاً زمانی که برای فرود به انرژی نیاز دارند، به باتری هوشمند وابسته هستند.
تعمیر و نگهداری باتری برای مراقبت از خراب شدن این وسیله بسیار گرانقیمت، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
پیشنهاد : نحوه تأیید ظرفیت کافی باتری را مطالعه کنید.
جایگاه مناسب برای تجزیه کننده اطلاعات باتری
تعمیر و نگهداری باتری با استفاده از تجزیه کننده اطلاعات باتری، بهتر است در شارژر باتری هوشمند تعبیه گردد.
چنین سیستمی ظرفیت هر بار شارژ را نشان داده و متناوباً وضعیت باتری را قبل از استفاده کاملاً مشخص میکند.
دانستن عملکرد هر باتری به برنامه ریزی یک مأموریت با توجه به منابع موجود انرژی، کمک شایانی کرده و از حوادث برنامهریزینشده جلوگیری میکند.
ایجاد امکان اتصال بی سیم به فضای ابری امکان مدیریت جمعی باتریهای هوشمند را فراهم میکند. در این سیستمها میتوان با هر بار شارژ، اطلاعات وضعیت سلامت باتری را از طریق شارژر به فضای ابری منتقل کرد.
این سیستم میتواند یکی از شفافترین سیستمهای مدیریت باتری، بدون تدارکات و هزینه اضافه باشد. در این سیستم شما میتوانید وضعیت هر باتری را با یک اشاره در رایانه و تلفن شخصیتان مشخص کنید.
دسته بندی باتریها با پردازش اطلاعات در باتری هوشمند
باتریها و شارژرهای هوشمند با ارزیابی عملکرد باتری میتوانند برای دسته بندی باتریها در گروههای مختلف کمک کنند.
باتریهای درجه A، باتریهای با ظرفیت 90 تا 100 درصد ظرفیت را شامل میشوند که میتوان از آنها در مأموریتهای مهم استفاده کرد.
باتریهای درجه B، باتریهای با ظرفیت 80 تا 90 درصد ظرفیت را شامل میشود که میتوان از آنها برای استفادههای عادی و روزمره استفاده کرد.
باتریهای درجه C، باتریهای با ظرفیت 70 تا 80 درصد ظرفیت را شامل میشود که میتوان آنها را به عنوان قطعات یدکی نگه داشت و یا از آنها برای کارهای کوتاه مدت استفاده کرد.
داشتن کنترل کامل بر ناوگان باتریها میتواند باعث افزایش اطمینان، ساده سازی تدارکات و محافظت از محیط زیست شده و به استفاده کامل از عمر یک باتری کمک کند.
جمع بندی
پردازش اطلاعات در باتری هوشمند میتواند به استفاده بهتر از باتری کمک کند. اپلیکیشنها و سیستمهای تجزیه کننده اطلاعات باتری هوشمند، میتواند وضعیت سلامتی باتری را به صورت روشن به کاربر نشان دهد.
استفاده از شارژرهای هوشمند که بتوانند اطلاعات باتری را دریافت کرده و آنها را به یک فضای ابری ارسال کند، ایده بسیار خوبی برای مدیریت ناوگان باتری یک سازمان با تعداد زیاد باتری هوشمند عملیاتی است.
به نظر شما در حال حاضر با ایجاد یک ناوگان هوشمند مدیریت باتریهای هوشمند در اموری مثل پزشکی و نهادهای عملیاتی مثل محیط بانی، آتش نشانی و امور نظامی فاصله داریم؟
منبع : باتری یونیورسیتی