S-2303 : تخریب باتری، خوردگی، ریزش صفحه و اتصال داخلی کوتاه
Corrosion shedding and internal short
بررسی عوامل تخریب باتری، خوردگی، ریزش صفحه و اتصال داخلی کوتاه که از مشکلات اصلی استفاده کنندگان از باتری است.
عوامل تخریب باتری
یکی از موارد تخریب باتری، خوردگی اولیه باتری است که در شبکه داخلی آن رخ میدهد. همچنین با اصطلاحات نرمشدگی یا ریزش صفحه نیز شناخته میشود. این اتفاق غیر قابل اجتناب است؛ چرا که الکترودهایی که در محیط اسیدی رسانای باتری قرار دارند، همیشه غیر فعال هستند. ریزش صفحه، یک پدیده طبیعی است که قابل اجتناب نیست، اما میتوان آن را کاهش داد. این اتفاق معمولاً اواخر عمر یک باتری رخ میدهد که در نهایت باعث سرعت تخریب باتری و کاهش طول عمر آن میشود. محدود کردن تخلیه باتری، کاهش چرخه شارژ و دشارژ، کنترل و متعادل کردن دما و کنترل کردن اور شارژ، عوامل بازدارندهای هستند که میتوانند خوردگی باتری را به تأخیر بیندازند.
برای کاهش تخریب باتریها، تولیدکنندگان یک متعادل کننده سطح 1.200 را در باتری تعبیه کردند که در مقایسه با سطوح 1.265 یا بالاتر، عملکرد باتریهای اسیدی را بهبود میبخشد. از بین رفتن این متعادلکنندهها، انرژی باتری را کاهش میدهند.
طولانی کردن شارژ یا اور شارژ، از عواملی است که میتواند به باتریهای اسیدی sealed آسیب بزند. در حالی که باتریهای اسیدی flooded در برابر اورشارژ تابآوری بیشتری دارند. باتری سیلد لید اسید باید در حد استاندارد توصیه شده شارژ شوند.
پیشنهاد : شارژ باتری سیلد لید اسید را مطالعه کنید.
استفاده از شارژرهایی که ولتاژهای بالایی دارند، باعث افزایش دمای باتری خواهند شد. به این ترتیب زمانی که دمای شارژ به 29 درجه سانتیگراد میرسد، باید شارژ شناور را کاهش داد و با خنک نگه داشتن محیط باتری، میتوان روند تخریب آن را کندتر کرد. بیشتر شارژرهای باتریها، کنترل کننده حرارت دارند، اما این مسئله در شارژر باتری وسایل نقلیه رایج نیست. یک باتری استارتر فول شارژ شده، در طول رانندگی 14.40 ولت نگه داشته میشود و این مسئله ممکن است منجر به اور شارژ شود. ولتاژ پیشنهادی برای این باتریها 13.60 است.
زمانی که باتریهای اسیدی با باتریهای لیتیم فسفات جایگزین شدند، میزان دقت شارژ نیز افزایش یافت. در حالی که سیستمهای شارژ خودرو، ولتاژ نهایی اتمام شارژ را برای باتریهای لیتیم فسفات تعیین میکنند، باتریهای لیتیم یونی چنین ویژگی ندارند و پس از فول شارژ شدن نباید شارژ بیشتری دریافت کنند. با جایگزینی باتریهای لیتیم فسفات، این اتفاق نخواهد افتاد و باتری استارتر زمانی که خودرو در حرکت است، شارژ خواهد شد. همچنین باتریهای لیتیم فسفات نسبت به انواع کبالت لیتیم یون، در مقابل اور شارژ مقاومتر هستند، اما به هر حال اور شارژ باعث تخریب باتری و کاهش عمر باتریهای لیتم فسفات نیز خواهد شد.
ریزش صفحه
برای افزایش سطح تماس، سربهای موجود در باتریهای استارتر به صورت اسفنج مانند طراحی میشوند. در این صورت با گذشت زمان، تکهها از سرب جدا شده و باعث کاهش عملکرد باتری خواهند شد. در شکل زیر این موضوع به خوبی نمایش داده شده است.
اتصال داخلی کوتاه
یکی دیگر از موارد تخریب باتری، اتصالیهای الکتریکی هستند که به طور ویژهای در باتریهای استارتر کامیونها رخ میدهند. هنگامی که ریزش صفحه باتری رخ میدهد، یک لایه رسانا در انتهای محفظه باتری شکل میگیرد و رفته رفته رسوب میکند. در این زمان است که مایع رسانا میتواند به صفحات برسد و اتصالی ایجاد کند. واژه اتصالی واژه رسایی برای توضیح این فرآیند نیست، در عوض واژههای تخلیه خود به خودی یا اتصال ناقص بهتر میتوانند این وضعیت را تشریح کنند.
منبع : باتری یونیورسیتی